Tutorhaku

Hae tutoriksi Helsingin kampukselle 

HUOM! Tutorhaku on päättynyt! Seuraava haku järjestetään maaliskuussa 2023.

Vuoden 2023 tutorhaku alkaa Helsingin kampuksella 10.10 ja päättyy 24.10. Jos haluat tutoriksi vuodeksi 2023, täytä hakulomake ja ota koulutuspäivät ylös. Tutorvalinnat tehdään hakulomakkeiden perusteella. Valituille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. 

Hae vertaistutoriksi

Vertaistutoriksi voi hakea kuka tahansa Diakin alemman AMK-tutkinnon opiskelija, joka on kiinnostunut auttamaan ja ohjaamaan uusia opiskelijoita heidän opintopolkunsa alussa. Tehtävään ei tarvita aiempaa kokemusta ohjauksesta, vaan opit kaiken tarvittavan koulutuksissa ja työn ohessa. Sinulla on myös kevään aikana mahdollisuus erikoistua verkkotutoriksi tai harkkatutoriksi. Verkkotutor ohjaa opiskelijoita verkkoympäristössä, kun taas harkkatutor tukee oman alansa opiskelijoita ensimmäisessä harjoittelussa. Näihin tehtäviin annetaan oma koulutus, josta saat lisätietoa tutorkoulutuksen yhteydessä. Vertaistutorointi järjestetään suomeksi. Jos olet kiinnostunut englanninkielisestä tutoroinnista, hae vaihtaritutoriksi. 

Hae vaihtaritutoriksi 

Vaihtaritutoriksi voi hakea kuka tahansa Diakin opiskelija, joka on kiinnostunut auttamaan ja ohjaamaan vaihto-opiskelijoita. Tehtävään kuuluu enemmän yksilöohjausta kuin vertaistutoroinnissa, joten saat paljon ohjauskokemusta ja pääset harjoittamaan kielitaitoasi. Vaihtaritutorointi on myös hyvää harjoittelua mahdollista omaa vaihtoa varten. Vaihtaritutorina sinun ei kuitenkaan tarvitse hallita englantia täydellisesti, vaan riittää, että pystyt kommunikoimaan vaihto-opiskelijoiden kanssa. Voit myös hakea sekä vertais- että vaihtaritutoriksi, jolloin sinun on osallistuttava ensimmäiseen vertaistutorkoulutukseen ja vaihtaritutoroinnin koulutuksiin. Tällöin saat muutaman vaihto-opiskelijan tutoroitavaksi vertaistutorointitehtävien lisäksi. Haku vaihtaritutoriksi tapahtuu samalla lomakkeella kuin vertaistutoriksi hakeminen.

Syksyn 2022 koulutuspäivät 

Tarkemmat tiedot koulutuksista lähetetään tutoreille hakuajan päätyttyä.

Vertaistutoroinnin koulutukset (suomeksi):

16. ja 17.11 klo 16.30-19.30 

kertausharjoitukset 15.12 klo 16-20 

Koulutukset ovat pakollisia uusille tutoreille.

Vaihtaritutoroinnin koulutukset (englanniksi):

9.11 klo 16.30-19.30 

 

24.11 klo 17-20 Metropolian Arabian kampuksella

kertausharjoitukset: 14.12 klo 16-20

Koulutukset ovat pakollisia uusille tutoreille. 

Lisätietoja antaa

O'Diakon tutoroinnista vastaava työntekijä

Iida Tuomola

iida.tuomola(at)diak.fi

puh. 050 433 5313

Tutorkuva.jpg