Juhlatilaisuudet

Juhlavissa tilaisuuksissa O'Diakon jäsenet voivat halutessaan käyttää opiskelijakuntanauhaa, opiskelijakunnan tunnuksena. Tarkemmat ohjeet tunnusten käyttämiseen löytyvät O'Diakon merkkiohjesäännöstä.

Opiskelijakuntanauha

Opiskelijakunnan jäsenet kantavat akateemisissa tilaisuuksissa tumman puvun tai juhlapuvun kanssa opiskelijakunnan nauhaa. Nauha kiinnitetään hakaneuloilla tai muulla tavoin juhlapukuun niin, että laskeutuessaan vyötärölle nauhan päät kohtaavat ristikkäin toisensa, jättäen osan päistä vapaaksi.

Frakin kanssa käytettäessä kuntanauha laskeutuu frakin alla oikealta olkapäältä rinnan yli alas vasemmalle vyötärölle niin, että violetti raita on ylempänä. Tumman puvun kanssa kuntanauha kulkee solmion päältä.

Mekon kanssa kuntanauha laskeutuu vasemmalta olkapäältä oikealle alas. Kuntanauhaa ei tule kantaa siten, että se koskettaa paljasta ihoa, joten mekon kanssa voidaan puvusta johtuen kantaa kuntanauhaa myös 80 mm leveäksi ruusukkeeksi taiteltuna puvun vasemmassa miehustassa.

Diakonia-ammattikorkeakoulusta valmistuneet O’Diakon jäsenet voivat käyttää kuntanauhaa valmistumisensa jälkeen.

Opiskelijakuntanauhaa voi ostaa O'Diakon toimistolta sen aukioloaikona, hintaan 5 euroa / metri. Nauhaa voivat ostaa vain O'Diakon jäsenet.