top of page

Vertaistutorointi
 

Mikä on tutor?

 

Tutor on opiskelija, joka auttaa vertaisopiskelijoita tutustumaan toisiinsa ja vastaa opintoelämään tai opintoihin liittyviin kysymyksiin. Hän käyttää opiskelijakokemustaan ja myötäelämisen kykyä vertaistensa tukemiseen. 

Mitä ominaisuuksia tutorilla on?

 

Tutoriksi voi hakea tutormuodosta riippuen kuka tahansa Diakin opiskelija. Erilaisia tutoreita eri elämäntilanteissa tarvitaan. Arvostamme positiivisuutta, halua auttaa, empatiaa, avoimuutta, oma-aloitteisuutta, innostusta tehtävään, luotettavuutta ja vastuullisuutta. 

Miksi hyötyä tutoroinnista on?

 

Tutorointi on mahdollisuus

  • harjoitella omien rajojen asettamista

  • käyttää luovuutta ja taitoja hyväkseen

  • järjestää aktiviteettejä ja tapahtumia

  • kehittää kommunikointitaitoja

  • oppia kykyjä toimia haastavissa tilanteissa

  • oppia ryhmätyötaitoja sekä ryhmänohjaustaitoja 

  • kehittää ihmissuhdetaitoja ja saada ystäviä eri aloilta ja vuosikursseilta

Tutoroinnista voi saada 2 opintopistettä sekä todistuksen. Kaikki tutorit saavat haalarimerkin. 

Hae vertaistutoriksi suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin

Vertaistutoriksi voi hakea kuka tahansa Diakin alemman AMK-tutkinnon opiskelija, joka on kiinnostunut auttamaan ja ohjaamaan uusia opiskelijoita heidän opintopolkunsa alussa. Tutorin tehtäviin kuuluu orientaatiopäiviin osallistuminen, uusien opiskelijoiden ryhmäyttäminen, opiskeluelämään liittyviin kysymyksiin vastaaminen ja tapahtumien järjestäminen uusille opiskelijoille. Tehtävään ei tarvita aiempaa kokemusta ohjauksesta, vaan opit kaiken tarvittavan koulutuksissa ja työn ohessa. 

Hae kansainväliseksi tutoriksi Suomeen saapuville opiskelijoille

Helsingin kampuksella voit hakea tutoroimaan vaihto-opiskelijoita ja Suomeen saapuvia englanninkielisiä tutkinto-opiskelijoita. Kansainväliseksi tutoriksi voi hakea kuka tahansa Diakin opiskelija, joka on kiinnostunut auttamaan ja ohjaamaan vaihto-opiskelijoita ja Suomeen tulevia kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita. Tutor on yhteydessä Suomeen saapuvaan opiskelijaan, hakee hänet lentokentältä ja auttaa muissa maahantuloon ja opintojen alkuun liittyvissä kysymyksissä sekä tukee opiskelijaa suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumisessa. Tehtävään kuuluu paljon yksilö- ja palveluohjausta, joten saat paljon ohjauskokemusta ja pääset harjoittamaan kielitaitoasi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse hallita englantia täydellisesti, vaan riittää, että pystyt kommunikoimaan Suomeen saapuvien opiskelijoiden kanssa. Lue lisää täältä.

Lisätietoja antaa

Hallituksen tutorvastaava ja kansainvälisten asioiden vastaava

Maisa Vallius

international(at)diako.fi

O'Diakon tutoroinnista vastaava työntekijä​

Santeri Kujanpää

santeri.kujanpaa@diak.fi

bottom of page