Kv-tutorointi

Kv-tutor auttaa Suomeen saapuvaa vaihto-opiskelijaa käytännön asioissa, Diakiin ja opiskelijayhteisöön tutustumisessa sekä uuteen maahan sopeutumisessa. Kv-tutorina toimiminen on arvokas kokemus niin sinulle kuin vaihtarille. Se on vaihtarille korvaamaton apu ja tutorille mahdollisuus saada kansainvälistä kokemusta ja tutustua erilaisiin kulttuureihin.


Kv-tutorina toimimiseen ei tarvita mitään erityisosaamista: O'Diako järjestää tutoreille perehdytyksen ja kohtalaisella englannin osaamisella pääsee hyvään alkuun.

Kv-tutoroinnista voi saada 2 opintopistettä vapaavalintaisiin opintoihin. Katso ohjeet opintopisteiden hakemiseen tästä.

Kv-tutorin tärkeimmät tehtävät
  • ottaa yhteyttä vaihtariin ennen tämän saapumista
  • mennä vaihtaria vastaan lentokentälle / juna-asemalle / bussiasemalle
  • hakea avaimet ja saattaa vaihtari asunnolleen
  • auttaa hankkimaan puhelinliittymä, matkakortti ja pankkitili
  • auttaa tilaamaan suomalainen opiskelijakortti
  • esitellä oppilaitosta, opiskelijapalveluja ja -etuja
  • olla tavoitettavissa vaihtarin kysymyksiä varten

Lisäksi on hyvä muistaa, ettei tutorointi ole ohi kun käytännön asiat on hoidettu, vaan sosiaalinen puoli on yhtä tärkeä. Tutustuta vaihtari muihin opiskelijoihin tai tehkää yhdessä jotain mukavaa myös vapaa-ajalla!

Kuinka kv-tutoriksi haetaan?

Kv-tutorhaku järjestetään kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Hausta tiedotetaan kotisivuilla, O'Diakon Facebook-sivulla sekä sähköpostitse.


Lisätietoja:

Miro Leporanta
asiantuntija, kansainväliset asiat ja ohjaus
miro.leporanta(at)diak.fi

Survival kit

Survival kit on O'Diakon vaihto-opiskelijoille Helsingissä tarjoama palvelu, joka sisältää vuodevaatteet, pyyhkeet ja valikoiman keittiötarvikkeita eli kaiken mitä elämässä tarvitsee ainakin vähäksi aikaa.

Vaihto-opiskelija voi varata survival kitin itselleen ennen saapumista, ja siitä maksetaan O'Diakolle 75€:n pantti. Pantista palautetaan 50€ jäsenille ja 30€ ei-jäsenille, kun tavarat palautetaan ehjinä ja siisteinä.