O'Diakon haalarietiketti


1.Haalareita käytetään O’Diakon tapahtumien lisäksi monissa
valtakunnallisissa opiskelijatapahtumissa. Pukukoodi on usein mainittu tapahtumien tapahtumakuvauksissa.


2. Haalarimerkkejä on hyvä olla paljon. Vuosittaiset
tapahtumamerkit, Getaway apposta saatavat on hyvä sijoittaa lähelle toisiaan, jolloin kokonaisuus näyttää kivemmalta! Merkkejä voi ostaa O’Diakon toimistolta, verkkokaupasta tai jaostoilta. Esimerkiksi Facebookissa on myös haalarimerkkimyyntisivustoja ja monet muutkin järjestöt myyvät merkkejään Kide.appissa.


3. Haalarimerkit jo antiikkisen perinteen mukaan ommellaan KÄSIN
(ei liimata tai pistetä äitiä ompelemaan koneella). Toisaalta koskaan et tule varmasti fuskaamisesta jäämään kiinni, mutta omatuntosi ei tulisi olla tällöin puhdas.


4. Haalarit pestään vain niin, että olet omien haalariesi
sisällä esimerkiksi suihkulähteessä tai vaikka kauniissa lähivesistössä. Tietoa kaupungin suihkulähteistä ja muista mahdollisista pesupaikoista voit googlettaa tai vaikka kysyä vanhemmilta opiskelijoilta!


5. Haalareiden lahkeen voit vaihtaa seurustelukumppanisi kanssa
ja hihan esimerkiksi ystävän kanssa. Tämä toimintatapa ei ole kuitenkaan juurtunut syvemmin toimintakulttuuriimme vielä. Yhdistelmähaalareita näkee myös monia aloja opiskelevien päällä.


6. Haalareita pidetään vyötäröllä siihen saakka, kun haalareiden
alaosa on maksimaalisen täynnä haalarimerkkejä. Vyötäröllä pidettäessä Diakin logon tulee näkyä kokonaan ja arvokkaasti. Mikäli haluat nostaa haalarisi juhlallisesti ja kunnioittaen kaikkia opiskeluelämän perimmäisiä perinteitä, tulee haalarinnosto tapahtua haalarinnostovalan yhteydessä, joka suoritetaan
paikallistoiminnan puheenjohtajan toimesta jonkin toisen tapahtuman yhteydessä.


7. O'Diakon omien haalarimerkkien ostaminen (ja markkinointi ystävillesi) on erittäin suositeltavaa ja toivottavaa.


8. Haalarikulttuuri on elävää ja nämä ovat ohjesääntöjä, joiden noudattamatta jättämisestä ei rangaista (pahasti). Nauti siis opiskeluajastasi juuri sellaisella haalarimentaliteetilla kuin sinulle sopii!